Programma

De beginnerscursus bestaat uit 16 bijeenkomsten die wekelijks plaatsvinden. We houden rekening met verlofperioden zoals de kerstvakantie. Er wordt gewerkt met lesboeken waarin alle theorie staat. Het lesmateriaal is door de vereniging zelf gemaakt en gebaseerd op onderzoeken van verscheidene bronnen. Omdat leden soms zelf met goede ideeën komen zijn er ook reeds nieuwe hulpmiddelen aan toegevoegd.

In de cursus baseren we ons op:

  • Zelfbeeld: werken aan je zelfvertrouwen, irrationele gedachten omzetten in rationele, …
  • Sociale vaardigheden: een praatje maken met bekenden, onbekenden, …
  • Assertiviteit: opkomen voor je mening, omgaan met en reageren op kritiek, …

Voorwaarden

Om aan de beginnerscursus te kunnen deelnemen moet je lid zijn van de vereniging. De cursus zelf bestaat uit 2 opeenvolgende modules: module 1 en module 1bis. Module 1bis kan je pas volgen als je de eerste gevolgd hebt. Module 1 kost 90 euro, module 1bis kost 80 euro. In deze prijs is uiteraard ook alle lesmateriaal inbegrepen.

Cursisten die de cursus gevolgd hebben sinds 2021-2022 en die het lidmaatschap verlengen, mogen met een korting van 20% een tweede en zelfs een derde keer de cursus volgen.

De lessen vinden ’s avonds plaats, van 19u à 20u tot 22u à 22u30 (afhankelijk van de groep) of ook de zaterdagvoormiddag van 9u tot 11u30.

Bekijk hier welke cursussen er gepland zijn.